THIS WEBSITE IS FOR SALE .

FAQ

FAQ's

Veel gestelde vragen

Kan ik met natte handen werken?
Heeft u natte handen? Droog ze dan toch liever eerst af voor u het apparaat aan- of uitzet. De slowjuicer heeft een aan-uitknop die is afgewerkt met een siliconen en spatwater bestendige is.

Kan ik vruchten met pitten gebruiken?
Ja dit is mogelijk met de slowjuicer. Let op, een harde kersenpit, pruimenpit of abrikozenpit kan de zeef beschadigen. Verwijder daarom altijd harde pitten voor u sap maakt. Vuistregel is: als u op de pit kunt kauwen met uw tanden en het doet geen pijn dan kan hij zonder problemen in de slowjuicer. Pitten van bijvoorbeeld appels, citrusvruchten etc. vormen geen probleem. Pitten of zaden van bijvoorbeeld papaya of galia meloen kunt u het beste eerst met een lepel grotendeels verwijderen.

Kan ik sap van bessen of druiven met pit maken?
Ja dit mogelijk met de slowjuicer. Wel is het belangrijk om te zorgen dat u dit met behoudt doet. Sommige pitten zorgen voor een bittere bijsmaak. De pit resten van bessen en druiven kunnen zich ook in de zeef gaan ophopen. Kijk dus of de uitvoer goed blijft doorlopen. Stokt deze, maak de pers dan eerst schoon van pitten voor u verder gaat. Over het algemeen kunt u 500 gr. tot 1 kg sap van bessen of druiven met pit probleemloos maken. Pitloze druiven zijn natuurlijk ideaal.

Kan ik harde en/of vezelige groenten gebruiken?
Natuurlijk kunt u dit met de slowjuicer. Vezelige groenten, stelen van kruiden of selderij kunnen erg taai zijn. Wortels en bieten zijn erg hard. Zorg er daarom voor als u deze producten gebruikt, dat u ze in kleine stukjes snijdt voor gebruik. Het is goed om ze om en om te mengen met zachte stukken zodat de uitvoer van het apparaat verbetert. Laat het apparaat ze ‘consumeren’ voordat u er meer van invoert. Te snel, te veel harde stukken invoeren kan het apparaat uiteindelijk ook sneller doen slijten of zelfs beschadigen. Vuistregel is dat u stukjes maakt die u ook met de hand in uw mond zou kunnen doen om te eten.

Schoonmaken:
Maak de slowjuicer direct na gebruik schoon. Dat is het makkelijkst en zo hebben fruitzuren minder invloed op de plastic onderdelen. Gebruikt u het bijgeleverde borsteltje om de zeef schoon te maken. Omdat bijna alle groenten en fruit niet vet zijn, kunt u voor het dagelijks schoonmaken best alleen water gebruiken. Gebruikt u slechts af en toe afwasmiddel en een zacht sponsje, dan gaan de plastic onderdelen langer mee. De onderdelen van de slowjuicer kunnen NIET in de vaatwasser.

Ik krijg schuim op m’n sap, hoe komt dat?
Dit heeft met name te maken met het type groente/fruit maar soms ook met de versheid van het type groente/fruit. Producten als tarwegras, boerenkool zullen meer schuim creëren dan komkommer of meloen. Voornamelijk zepige groenten of niet verse producten kunnen daarom schuim vormen. Dit ligt aan het type groente en is niet geheel te voorkomen. Het helpt vaak als je dingen in de vulopening mengt. Maak je dus sap van verschillende producten dan kan je best deze al in de vulopening afwisselen en het schuim reduceren.

Hoelang kan ik mijn sap goed houdbaar houden?
Het beste kunt u de sappen direct of dezelfde dag nog opdrinken omdat de voedingswaarde met de tijd achteruit gaat. Wilt u sappen langer bewaren, doe dit dan in een glazen fles en vul de fles tot het randje zodat er geen zuurstof bij komt en sluit deze af met een dop. Zo blijft het in de koelkast wel 48 uur goed. Sommige sappen zoals van appel worden na verloop van tijd wel bruin. Groente sappen blijven langer goed en houdbaar. Doet u bij groentesappen er citroen bij dan zorgt dit voor een legergroene kleur. De citroen zorgt namelijk dat de chlorofyl in de groenten aangetast wordt.

Hoe voorkom ik vastlopen van de pers?
De oorzaak van het vastlopen is meestal als je te veel tegelijk, te snel of te grote stukken invoert. Je kunt niet een halve winterwortels in de vulopening doen en verwachten dat het er in een keer zonder problemen doorheen gaat. Doe de producten in de vulopening alsof het je eigen mond is. In stukjes en niet te snel, geef de pers de tijd om het te verwerken en door de uitvoer te persen. Het helpt ook om harde stukken met zachte af te wisselen.

Hoe kan ik voorkomen de uitvoer verstopt raakt door vezels?
Lange sterke vezels van bladgroenten kunnen de uitvoer opening mogelijk verstoppen. Zorg daarom dat je deze vezels korter snijd. (+/- 2 cm) Het beste is om een grote snijplank met koksmes te hebben en alles zo in kleinere stukjes te snijden. Dat vergemakkelijkt de invoer en verbeterd de extractie en ook de uitvoer. (hoe kleiner hoe makkelijker en beter het gaat) Bij zachte –niet vezelige- producten zoals meloen/ appel/komkommer etc. is dit minder van belang. Maar hoe harder en vezeliger het product, hoe meer het helpt als je het eerst wat fijner snijd in stukjes zo groot alsof je ze zelf zou opeten.

Is er een makkelijke manier om de uitvoeropening schoon te maken?
Zeker, de borstel heeft aan de achterkant een taps puntje. Open eerst het siliconen lipje en gebruik dan de achterkant van de borstel om de vezels uit de opening te halen. Eventueel werkt een chinees eetstokje ook erg makkelijk. Als je lange vezels korter hebt gesneden, dan wordt dit ook makkelijker omdat er geen/minder lange vezels in blijven.

Zijn er suggesties voor recepten:
Omdat u met een slowjuicer prima alle groenten en alle soorten fruit kunt persen, zijn uw mogelijkheden onbeperkt. Vaak bepaald de voorkeur van uw smaak de sapjes die u graag maakt. Maar probeer regelmatig nieuwe variaties uit. Dat is leuk, lekker en zo leert u nieuwe smaken ontdekken.